Hva er Arctic Kids?

Arctic Kids er et konsept som ønsker å tilby barn og barnefamilier helt naturlige og ekte opplevelser.

Vi tror mye glede ligger i å løse oppgaver sammen eller være ute i naturen. Med familien eller med venner.

I sommer og i høst arrangerte vi 11 Arctic Kids helger og nesten alle ble utsolgt. Barn i alderen 6 til 12 syntes det var magisk å ri eller sykle, besøke en gård eller lage mat ute i naturen. Vi tror mange oppdaget at naturen kan by på opplevelser som skaper minner for livet.

Vi oppdaget at barn og foreldre fikk tid i lag, at mobil telefonen ble lagt vekk. Tiden stod litt stille. Ikke minst ble både store og små kjent med hverandre på en ny måte, på like vilkår og uten stress fra omgivelsene.

Arctic Kids festivalen 2021

Fra 25. februar til 14. mars skal vi boltre oss i verdens største festival område, fra Kjøpsvik i sør til Bardu i nord. Narvikregionen er på sitt aller beste om vinteren med sitt flotte vinterklima, høye fjell og dype fjorder og et mangfold av aktiviteter å bryne seg på. En hel reiselivsnæring retter blikket mot Arctic Kids festivalen og vil levere magiske øyeblikk for store og små.

Vår visjon er at barnefamilier skal oppleve, mestre, lære og ikke minst bruke tid sammen. Og selvsagt ha det gøy!

Arctic Kids festivalen skal være gøy og spennende for alle. Derfor trekker vi også inn i varmen og lager kunsthåndverksted, dans og musikk og matkurs på barnas premisser. Og vi har selvsagt vår egen Arctic Kids meny, den er laget med lokale råvarer og er sunn og god, nam nam! Og nettopp det er viktig for oss, enten du bor i Bodø, på Sortland eller Tennevoll, at vi alle oppdager det som omgir oss, enten det er lyder, smaker eller opplevelser. For alle oss som bor her i nord er veldig heldige, vi går ut døren og har verdens største lekeland foran oss. Og fra havet og naturen får vi den beste maten.

Arctic Kids festivalen vil utfordre alle deltakere med spennende oppgaver og gøyale aktiviteter. Å delta er det viktigste, men det hjelper å følge godt med i timen! Alle kan bli en ekte Arctic Kids, følg med, her kommer mer etter hvert.

Arctic Kids leveres av Visit Narvik i samarbeid med hele reiselivsnæringen med støtte fra Innovasjon Norge, Nordland Fylkeskommune og Narvik Kommune.