Aktiviteter for barn og unge fortsetter som planlagt. På grunn av Corona anbefaler vi alle å lese våre anbefalinger før du booker en Arctic Kids aktivitet. Anbefalinger

Husky Isogaisa

Besøk en samisk familie på Kvernmo i Gratangen. Her får du kjøre hund, spise samisk mat, mens du får høre gamle samiske eventyr og sagn.

Denne samiske opplevelsen starter med en tur med hundene i Gratangens dype skoger. Voksne kan selv prøve å kjøre, og barn får sitte på. Våre hunder løper ekstra fort hvis man joiker eller synger.

Etter turen får du servert Biidus etter gammel samisk tradisjon. Det er en suppe som inneholder reinkjøtt og grønnsaker. Vi har sjøl småbarn, og kan visse små knep, dersom noen barn ikke vil spise…

Når man sitter ved bålet og spiser, er det en fin tradisjon å dele litt mat med Sáráhkká, som bor under bålet. Det er en samisk gudinne, som elsker barn. Egentlig er hun usynlig, men hvis du stirrer i glørne, eller tar bilde av bålet med telefonen, så kan du plutselig se henne.
Men det finnes også andre figurer, som kan være litt slemme. Lucia-ahkku kan komme og stjele lekene til barna, hvis de ikke rydder etter seg….

Hva synes du om denne aktiviteten?

 

Loading spinner

Arctic Kids vil lansere nye arktiske opplevelser helt frem til festivalstart 25. februar!

Enten du vil lære deg å male, joike, danse, lage mat, eller utforske det arktiske vinterlandskapet, så vil du finne en magisk opplevelse under Arctic Kids Festivalen.

Ikke nok med det, vi har egen Arctic Kids meny. Den er sunn, laget av naturens råvarer og er supergod! Disse Arctic Kids har smakt på menyen, og gleder seg masse til å dele mat og kule opplevelser med andre Arctic Kids fra hele landet.

Arctic Kids vil lansere nye arktiske opplevelser helt frem til festivalstart 25. februar!