Spionasje, hemmeligheter og løgner

Hvordan kommuniserer en spion? Hvilke hemmeligheter om fienden er interessant i å vite? Hvilke metoder brukte norske og britiske spioner under 2. verdenskrig? Hvordan avslører man en løgn? Hvordan fungerer en løgndetektor? Kan DU fortelle en løgn uten å bli avslørt?

Etterlysning!

Narvik Krigsmuseum, Narvik Bibliotek og Newtonrommet etterlyser barn i alderen 9-12 år som har lyst å lære hvordan man avkoder hemmelige meldinger fra 2. verdenskrig, avsløre spionasje og lære hvordan en løgndetektor fungerer.

Kurset starter med Arctic Kids-burger til middag ute på Arctic Kids base-camp-området. Når deltakerne har spist går vi inn i Domen og får en introduksjon til et hemmelig kodesystem som ble brukt av norske og britiske spioner under 2. verdenskrig. Vi lærer hvordan spioner laget og avkodet hemmelige meldinger som inneholdt viktig informasjon. Deltakerne får selv lage og avkode meldinger før de beveger seg til Narvik bibliotek hvor de får høre en spennende historie om temaet. Gruppen går deretter til Newtonrommet (også i Det 4. hjørnet) hvor de skal lære å avsløre løgner. De får innsikt i avhørsteknikk og hvordan en løgndetektor fungerer. De får også selv prøve å avsløre og fortelle løgner i detektoren. Kvelden avsluttes i Newtonrommet.

Inkludert i pakken er en Arctic Kids-burger og drikke i tillegg til kurs i koding med Narvik Krigsmuseum, høytlesning med Narvik bibliotek og løgndetektorkurs med Vitensenteret på Newtonrommet.

Nyttig informasjon:

Tidspunkt: Onsdag 2. mars og onsdag 9. mars 2022, kl. 17.00 til ca. 20.00. Oppmøte ved grillen på Arctic Kids basecamp-området ved Haikjeften på Det 4. hjørnet.

Varighet: ca. 3 timer.

Anbefalt alder: 9-12 år. Deltakerne må kunne alfabetet og tallene 1-20.

Antall deltagere: Maks 20 stk.

Utstyr: Ingenting.

Inkludert i prisen: Løgndetektor.

Opplevelsen passer for barnet alene. Deltakerne blir fulgt av Arctic Kids-personell hele kvelden.

Pris:

200 kr

Sted:

Oppmøte ved grillen på Arctic Kids basecamp-området ved Haikjeften på Det 4. hjørnet.

Spionkikkere
Bilde fra 2. verdenskrig
Koder på ark. 2.VK
Hemmelig bok 2.VK
Hovedsamarbeidspartner:
Samarbeidspartnere: